Ribolov na Savi in Kokri Seznam forumov Ribolov na Savi in Kokri
informacije z ribolovom
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




OSSOBUCO

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Ribolov na Savi in Kokri Seznam forumov -> gostilniške debate
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rompi



Pridružen/-a: 08.02. 2013, 16:02
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 08 Feb 2013 17:25    Naslov sporočila: OSSOBUCO Odgovori s citatom

Ossobucco pomeni "kost z luknjo". Nanaša se na luknjo v kosti telečje krače, v kateri je bil mozeg. Ossobucco je na kose nažagana telečja krača s kostjo in kostnim mozgom, popečena in dušena v pečici z omako iz zelenjave.
Vir: B. J.
TeletinaZelenjava
Natisni receptPošlji prijatelju
Sestavine za 4 osebe
• 1,2 kg
narezane telečje krače
• 30 g
olivnega olja
• 40 g
masla
• 2
čebuli
• 150 g
korenja
• 1
por
• 50 g
špargljev
• 3 dl
piščančje jušne osnove
• 3 dl
belega vina
• 30 g
moke
• 0,5 žličke
soli
• 1 ščepec
popra
• 3 stroke
česna
• 1
lovorjev list
• 1 žlička
origana
• 1 žlička
timijana
• 3 žlice
paradižnikove mezge
• 3
Pečico segrejemo na 160 °C. V ponev, v kateri smo pekli meso, stresemo korenček, čebulo, šparglje, por in česen. Zelenjavo med mešanjem pražimo pet minut. Zalijemo z belim vinom in kuhamo še pet minut, nato pa dodamo perutninsko jušno osnovo, začimbe, paradižnikovo mezgo in zavremo. Zmes prelijemo v večjo ognjevarno posodo. V omako vložimo opečene kose mesa, potem pa posodo pokrijemo in jo damo v ogreto pečico za 60 minut.
• 4
Na ogrete krožnike razdelimo kose mesa in jih oblijemo z omako. Poleg ponudimo rižoto po milansko in zeleno solato.
Dodatni nasveti
Najlažje je, če nam mesar nažaga kračo na približno štiri centimetre debele in okrog 200 gramov težke kose.

Meso pečemo postopoma, ker ne moremo vsega hkrati dati v ponev; pečene kose hranimo na toplem.

Pokrov za ognjevarno posodo lahko naredimo sami iz alufolije.
Namesto posušenih lahko uporabimo sveža zelišča, ki bodo jedi dodala še več okusa in arome.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Ribolov na Savi in Kokri Seznam forumov -> gostilniške debate Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.