rompi
Pridružen/-a: 08.02. 2013, 16:02 Prispevkov: 1
|
Objavljeno: 08 Feb 2013 17:25 Naslov sporočila: OSSOBUCO |
|
|
Ossobucco pomeni "kost z luknjo". Nanaša se na luknjo v kosti telečje krače, v kateri je bil mozeg. Ossobucco je na kose nažagana telečja krača s kostjo in kostnim mozgom, popečena in dušena v pečici z omako iz zelenjave.
Vir: B. J.
TeletinaZelenjava
Natisni receptPošlji prijatelju
Sestavine za 4 osebe
• 1,2 kg
narezane telečje krače
• 30 g
olivnega olja
• 40 g
masla
• 2
čebuli
• 150 g
korenja
• 1
por
• 50 g
špargljev
• 3 dl
piščančje jušne osnove
• 3 dl
belega vina
• 30 g
moke
• 0,5 žličke
soli
• 1 ščepec
popra
• 3 stroke
česna
• 1
lovorjev list
• 1 žlička
origana
• 1 žlička
timijana
• 3 žlice
paradižnikove mezge
• 3
Pečico segrejemo na 160 °C. V ponev, v kateri smo pekli meso, stresemo korenček, čebulo, šparglje, por in česen. Zelenjavo med mešanjem pražimo pet minut. Zalijemo z belim vinom in kuhamo še pet minut, nato pa dodamo perutninsko jušno osnovo, začimbe, paradižnikovo mezgo in zavremo. Zmes prelijemo v večjo ognjevarno posodo. V omako vložimo opečene kose mesa, potem pa posodo pokrijemo in jo damo v ogreto pečico za 60 minut.
• 4
Na ogrete krožnike razdelimo kose mesa in jih oblijemo z omako. Poleg ponudimo rižoto po milansko in zeleno solato.
Dodatni nasveti
Najlažje je, če nam mesar nažaga kračo na približno štiri centimetre debele in okrog 200 gramov težke kose.
Meso pečemo postopoma, ker ne moremo vsega hkrati dati v ponev; pečene kose hranimo na toplem.
Pokrov za ognjevarno posodo lahko naredimo sami iz alufolije.
Namesto posušenih lahko uporabimo sveža zelišča, ki bodo jedi dodala še več okusa in arome. |
|